Ostrormenet az Óév utolsó napján

A Hét Csillag Egyesület a 2015-ös évben immár hatodik alkalommal tart ostormenetet Pápán, december 31-én. Az egyesület egy régi magyar hagyományt elevenít fel városunkban.
A karikás ostor fontos jelképe a magyar kultúrának. Hazánkban használták, mint munkaeszközt, fegyvert és spirituális tárgyat egyaránt. Régebben hagyomány volt jeles napok alkalmával az ostorral való tiszteletadás, csattogtatás, virtuskodás. Ezzel tisztítva meg az utcákat és tereket, elűzve minden rossz és ártó gondolatot, lehetőséget adva egy jobb és boldogabb jövőnek. Ilyen alkalom volt a szilveszter napja is, amikor a fiatalok ostorral hangosan pattogtatva vonultak végig az utcákon, biztosítva a föld és az ég között az egyensúly helyreállítását. Célja nem csak a rossz szellemek elűzése, megzabolázása volt, hanem a lélek emelkedése is. Az ostormenetre mindenkit nagyon sok szeretettel várunk, nézőként és akár résztvevőként is.
Aki kedvet érez a részvételhez, annak a próbák november 22-én, december 12-én és 19-én délután 14 órakor a Hagyományok Hegyén lesznek. Jelentkezés és bővebb információ Pintér Péternél a +36-70-2444734-es telefonszámon kérhető.

Bakonyi ostorok.
Karikás ostorok