Cikáda

Magyar hagyományőrző harcművészeti stílus. Célja a magyar harci testkultúra megmaradt és megőrzött elemeinek rendszerbe foglalása és továbbfejlesztése. Megtalálhatók benne a pusztakezes küzdelem elemei (ütő, rugó és birkózó technikák) és a hagyományos magyar fegyverek használata (bot, szablya, karikás ostor, fokos, íj). Nagy hangsúlyt fektetünk a magyar hagyományok és a népi kultúra értékeinek felelevenítésére és továbbadására. Edzéseink részét képezik a népi játékok, népdalok, és a néptánc is. Mindezek adják a test-lélek-szellem egységét, és tanítanak meg magyarul élni, gondolkodni, harcolni.

Hagyományos Magyar Harcművészet

Eredete szinte a homályba vész, harcmodorát és elveit tekintve megtalálhatók benne a szittya lovas népek mozgásformái. Több írásos, régészeti lelet alapján bátran állíthatjuk, hogy a magyar nép harci kultúrájában és erkölcsében is kimagasodik a világban. Ennek megtapasztalására mindenkinek elérhető a népi kultúra és annak vizsgálata legyen az tánc, zene vagy mondavilág.

Egyesületünk egyik fontos célja a magyar harci testkultúra megmaradt és megőrzött elemeinek rendszerbe foglalása és továbbfejlesztése.